MADÁRTEJ

MADÁRTEJ





HOZZÁVALÓK (6 főre)

1,5 liter tej
6 tojás
5 ek porcukor
2 cs. vanilliás cukor

ELKÉSZÍTÉSE:

1. A tejet feltesszük forrni, addig a tojás fehérjét felverjük, a tojás sárgáját a porcukorral összekeverjük.
2.  Ha a tej elkészült, a lángot levéve 3-4 kanál habot teszünk bele és 1-2 percre hagyjuk, hogy átfőjjön egy kicsit, közben folyamatosan locsolgassuk a tejjel, majd megfoprdítva további cca. 1 percig főzzük a tojás habokat. Szűrőlapáttal a tálaló edénybe tesszük. Elékszítjük így az összes habot.
3. A sárga krémba beletesszük a vanilliás cukrot (vagy ha van vanilliás rudunk, akkor azt), majd ráöntjük a tejet, összekeverjük, majd visszaöntjük az edénybe az összemixelt krémet és addig forraljuk, amíg egy kicsit besűrűsödik.
4. Kihűtjük, majd a habokra ráöntjük és tálaljuk.




Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések