HÓKIFLI
HÓKIFLI
A hókifli egy tipikus karacsányi sütemény, gondoltam, nem hiányozhat tőlünk sem karácsonykor. A férjem is és én is nagyon szeretem. Háromfélét készítettem, diós, citromos-kakaós és sárgabarack lekvárral töltöttet. Nagyon finom mindhárom, nekem különösen a diós nyerte el a tetszésemet, de jó lett a citromos ízesítésű kakaókrémes is.
Egyelőre egy doborzba tettem a kis kifliket, onnan csemegézünk - remélve, hogy kibírja karácsonyig.. :))
HOZZÁVALÓK
40 dkg liszt
20 dkg zsír
1 csipetnyi só
2 dl tejföl
Töltelékek:
lekvár
10 dkg darált dió
porcukor
fél marék mazsola
0,2 dl tej
1 kk citromlé
fél zacskó vanilliás cukor
10 dkg kakaópor
kb. feleannyi porcukor - ízléstől és kakaóportól függően
fél zacskó vanilliás cukor
kb. 1 citrom leve - 1,5 - 2 dl
+ a hempergetéshez vainilliás cukor + porcukor
ELKÉSZÍTÉSE
- A lisztet a zsírral összemorzsolom, majd szépen hozzáadom az összes hozzávalót és egynemű tésztát gyórok belőle. Letakarva hagytam addig, amíg a töltelékkel el nem készültem. (Ha tovább pihentetjük se lesz vele probléma)
- A tésztát 3 fele veszem és lisztezett felületen 3 mm-esre kinyújtom, majd - én egy sima pohárral kiszaggattam. Minél kisebb poharat használunk, annál apróbbak lesznek a kiflik. Én egy 8 cm átmérőjű vizespoharat használtam.
- A körök alsó részére 1 kk tölteléket teszek, majd feltekerem, a két végét igazítom és kifli alakra formázom.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöm, éppen addig, hogy egy nagyon kis színt kapjon, majd a porcukros, vanilliás cukros keverékben megforgatom még melegen a kifliket.
A receptet itt találtam.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: