PACAL KÖNNYEN ELKÉSZÍTVE

PACAL LIGHTOSAN




Vettünk pacalt valamelyik nap. Gondolkoztam, hogyan készítsem el, tudván, hogy nem használhatok hozzá hagymát, pirospaprikát.. A lényeget, ahogy otthon a szüleim mondanák..Ennek ellenére így, egy kicsit lightosan elkészítve is finom lett, szerencsére a férjemnek is nagyon ízlett és gyorsan elfogyott. :)

Teljesen más az ízvilága, mint a magyarosan elkészített pacalpörköltnek, de nem hiányzik belőle se a pirospaprikase a hagyma.

ELKÉSZÍTÉSE

A pacalt feltettem vízben főni. A vízbe sót, egy késhegynyi pirospaprikát - ennyit a férjem meg sem fog érezni - és kurkumát adtam, majd kb. 10 perccel mielőtt levettem a tűzről, tettem bele egy kiskanálnyi vegetát (ételízesítőt).  A vizet folyamatosan pótolni kell és ízlés szerint adagolni a fűszereket.
Mi főtt krumplival ettük.

Jó étvágyat kívánok! 



A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések