HÚSOS TÓCSNI

HÚSOS TÓCSNI



Egy kevés fasírtnak bekevert darált húsom maradt ki a zabos húsgolyókból - olyan 25 dkg, ami 3 felnőtt részére semmi. Gondolkoztam is, hogy mit készítsek belőle, mert rakottast készíteni nem nagy kedvem volt, magában meg nagyon kevés lett volna. Így lett a tócsni ötvözve a darált hússal, természetesen sütőben kisütve. Hozzá hajdinából készítettem köretet, jó zöldfűszeresen..  

HOZZÁVALÓK

25 dkg darált hús
4-5 közepes krumpli
2 tojás
egy kevés zsemlemorzsa
bors
kakukkfű


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A megpucolt krumplit lereszeljük - vagy robotgéppel apróra vágatjuk és összekeverjük a hússal és a többi hozzávalóval. Éppen csak annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, hogy formázható legyen a tócsni.
  2. Fasírtokat formázunk belőle és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk egy pici olajjal és alufóliával lefedve sütjük 180 fokon. Nézegessünk rá néha, ha az alja szép piros, akkor fordítsuk meg és hasonló módon süssük a másik oldalát is. Kb. 10 perccel az elkészülte előtt vegyük le az alufóliát és süssük készre.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések