KRÉMES EPRES SÜTI

KRÉMES EPRES SÜTI



Egyszerű és gyorsan elkéeszíthető ez az epres finomság - amúgy bármilyen más gyümölccsel helyettesíthetjük az epret.

HOZZÁVALÓK (30X20-as tepsihez)

2 tojás
5 ek forró víz
10 dkg liszt
1/4 csomag sütőpor
7 dkg cukor

1 vanilliás pudingpor
tejszínhab pótló por
eper


ELKÉSZÍTÉSE


  1. Vizes piskótát készítünk a hozzávalókból és megvárjuk, míg kihűl a piskóta. (A tojássárgát a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, a sütőport, a lisztet, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét is).
  2. Megfőzzük a pudingot a leírásban szereplő cukormennyiséggel, de csak 4 dl tejjel és megvárjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
  3. Felverjük a tejszínhabot - nekem a csomagoláson 125 ml tejjel volt előírva az elkészítése és ezt hozzákeverjük a teljesen kihűlt pudinghoz.
  4. Ezután a piskóta tetejét megkenjük a pudingos krémmel és ízlés szerint díszítjük az eperrel (vagy más gyümölccsel).
  5. Hűtőben tároljuk fogyasztásig!

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések