KRÉMES EPRES SÜTI
KRÉMES EPRES SÜTI
Egyszerű és gyorsan elkéeszíthető ez az epres finomság - amúgy bármilyen más gyümölccsel helyettesíthetjük az epret.
HOZZÁVALÓK (30X20-as tepsihez)
2 tojás
5 ek forró víz
10 dkg liszt
1/4 csomag sütőpor
7 dkg cukor
1 vanilliás pudingpor
tejszínhab pótló por
eper
ELKÉSZÍTÉSE
- Vizes piskótát készítünk a hozzávalókból és megvárjuk, míg kihűl a piskóta. (A tojássárgát a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, a sütőport, a lisztet, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét is).
- Megfőzzük a pudingot a leírásban szereplő cukormennyiséggel, de csak 4 dl tejjel és megvárjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
- Felverjük a tejszínhabot - nekem a csomagoláson 125 ml tejjel volt előírva az elkészítése és ezt hozzákeverjük a teljesen kihűlt pudinghoz.
- Ezután a piskóta tetejét megkenjük a pudingos krémmel és ízlés szerint díszítjük az eperrel (vagy más gyümölccsel).
- Hűtőben tároljuk fogyasztásig!
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: