KÖMÉNYMAGOS CSIRKEMELL

KÖMÉNYMAGOS CSIRKEMELL



Nagyon sokat használom az őrölt köményt húsok ízesítésére. Pirospaprikát - meg jópár dolgot - nem használhatok, így a zöldfűszeres ízesítések mellett az egyik fő fűszer a köménymag és az őrölt kömény lett nálam, ami nagyon finom ízt ad a húsoknak, főleg a vöröshúsoknak..

Köretnek pedig palenta volt, ami mindig az apai nagyapámat juttatja eszembe, aki imádta a puliszkát. Otthon édesanyám nem nagyon használta a palentát (kukoricadara, kukoricaliszt), itt Horvátországban azonban elég sűrűn találkozom a palentával, készítem is sűrűn köretként, vagy ahogyan nagyapám ette annó, forrón, hideg tejjel leöntve, azaz puliszkaként fogyasztva.

HOZZÁVALÓK

2 csirkemell
sárgarépa
őrölt köménymag
oregánó
petrezselyem

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd egy kis olajon elkezdjük pirítani a felszeletelt sárgarépával együtt. 
  2. Amikor a csirkedarabok mindkét oldala kifehérdett, megszórjuk bőven őrölt köménymaggal és az oregánval, piritjuk még egy kicsit, majd felöntjük annyi vízzel, ami félig ellepi. Főzés közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott vizet, illetve kóstoljunk és ha kell, akkor még szórjuk meg egy kis őrölt köménnyel.
  3. Amikor a csirke teljesen megpuhult, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, hagyjuk főzni egy kicsit még és el készült.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések