TÚRÓS-SZILVÁS TORTA

TÚRÓS-SZILVÁS TORTA



Házassági évfordulónkra készítettem ezt a finom tortát. Sajnos a dekorálás még mindig nem az erősségem, de ízre isteni lett.. :)

HOZZÁVALÓK

Piskóta:
3 tojás
125 g cukor
100 g liszt
1/2 sütőpor
3 ek víz

Töltelék:
50 dkg túró
2,5 dl tejszín
5 ek cukor
1 vaniliás cukor
5-6 szilva (befőttből)
3-4 dl szilvalé (befőttből)
1 vaniliás puding
3-4 ek cukor (leírás szerint)

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és a vizet. Ezután felverjük a tojásfehérjét, de vigyázzunk, nem kell teljesen, nagyon keményre felverni, mert akkor összeeshet a torta! A felvert fehérjét óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe és beleöntjük a kikent vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ha kikenjük, akkor csak a tortaforma alját kenjük mindíg ki! Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrízzük!
  2. 3 részre vágjuk a tortát és megvárjuk, hogy kihűljön. 
  3. Közben elkészítjük a krémeket. A szilvalébe belekeverjük a pudingport és a csomagoláson feltüntetett cukormennyiséget. Folyamatos keverés mellett megfőzzük, majd a végén belekeverjük az 5-6 darab apróra feldarabolt szilvát.
  4. A túrós krémhez valókat összekeverjük. A cukor mennyiségét lehet változtatni, ízlés szerint.
  5. A torta középső lapja kerül lentre, erre tettük a szilvás krémet, úgy hogy maradjon ki a díszétése is.
  6. A torta teteje következiik, amit a túrós krémmel kenünk meg. Majd a torta alja került felülre, amit körbekenünk a túrós krémmel és ízlés szerint díszítjük.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések