VIRSLIS LÁBTÖRLŐ
VIRSLIS LÁBTÖRLŐ
Egy nagyon egyszerű és látványos recept, ami ebédre vagy vacsorára is kitűnő fogás.
HOZZÁVALÓK
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1.25 dkg élesztő
1 kk só
0.5 teáskanál cukor
0.5 teáskanál napraforgó olaj
30 dkg virsli
1 db tojás (a kenéshez - én pl. nem kentem le és úgy is finom volt)
1 ek szezámmag (vagy köménymag, lenmag, elhagyható)
reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉSE
- A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Ezután egy sütőpapíron kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy tepsire.
- Hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, úgy, hogy a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
- Ezután a hosszában félbevágott virsliket, beszövögetjük a tésztacsíkok közé.
- Felvert tojással lekenjük - én ezt a lépést kihagytam.
- Gazdagon megszórjuk sajttal, majd ha szeretnénk még gazdagítani rajta, akkor tehetünk már rá valamilyen magot (pl. len/szezám), majd előmelegített sütőben pirosra sütjük a "lábtörlőt".
A receptet itt találtam.
m.nosalty.hu/recept/virslis-labtorlo
A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: