CITROMOS SÜTI

CITROMOS SÜTI



Aki szereti a savanykásabb édességeket, annak ajánlom ezt a citromos sütit. Persze nem kell megijedni, annyira azért nem savanyú, mert finom házi lekvár gondoskodik az édes mivoltjáról a sütinek. Ajánlom sok szeretettel, akár az ünnepi asztalra is.

A tésztája a zserbó tésztája, közötte lekvár és citromos krém található.


HOZZÁVALÓK

35 dkg liszt
1 egész tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipetnyi sütőpor

lekvár

1 vaniliás pudingpor
4 dl tej
1 citrom leve
2 citrom héja
cukor a pudingpor leírása szerint
15 dkg margarin

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Elkészítjük a krémet. A pudingot feltesszük 4 dl tejben főni annyi cukorral, amit a puding leírásában olvashatunk. Amikor már majdnem elkészültünk a pudinggal, beletesszük a citromlevet és a citrom héját. Amikor lezárjuk a kész puding alatt a gázt, akkor nagyon gyors mozdulatokkal belekeverjük az apró kockára vágott margarint. Ha ez megvan, akkor hagyjuk a krémet kihűlni.
  2. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 
  3. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a tojást, a csipetnyi sütőport, és jól összedolgozzuk. 
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk a tepsi méreteire, majd egyet leterítünk a tepsbe, arra lekvárt kenünk és befedjük egy másk tésztalappal. A tetejét megszúrkáljuk viillával és 180 fokon megsütjük, úgy, hogy szép egyenletes világos barna legyen a teteje. Ezt megismételjük a másik két lappal is.
  5. A kihűlt tésztalapok közzé betöltjük a citromos krémet és hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta legalább egy éjszakán át - hűtőbe vagy hideg helyre téve.
  6. Porcukorral megszórva vagy csokimázzal bevonva tálaljuk.



Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések