SAJTOS SERTÉSSZELETEK

SAJTOS SERTÉSSZELETEK 

TEJSZÍNES ZÖLDSÉGGEL





HOZZÁVALÓK

1/2 kg sertéskaraj
cca. 15 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)
40 dkg fagyasztott zöldség
tej vagy tejszín (kb. 1,5-2 dl)
10 dkg liszt

bors

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Összekeverjük a lisztet sóval, a reszelt sajttal (kb. fél maroknyi), egy kis borssal. 
  2. Kikloffoljuk a húst, majd megforgatjuk a lisztes keverékben és lassú tűzön kisütjük.
  3. Én most fagyasztott zöldséggel dolgoztam, amit a hús után maradt olajba helyeztem és egy kicsit sütöttem, hogy kiolvadjon a zöldség, majd felöntöttem annyi tejszínnel/tejjel, ami éppen csak ellepi, majd sóztam. Amikor már kezd puhulni a zöldség, belekeverem a reszelt sajtot is.
  4. Ha elkészült a zöldség, akkor a tetejére tesszük a sült húst és még fél-egy percig együtt sütjük.



Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések