GYÜLÖCS ZSELÉS SÜTI

GYÖMÖLCS ZSELÉS SÜTI




Szülinapi partyra készítettem ezt a finom nyári sütit. Jól behűtöttem, úgy jött elő az íze igazából. Nagyon finom volt, ízlett mindenkinek, örültem is neki nagyon. 


HOZZÁVALÓK


100 g cukor+ 40 g a habba
175 g liszt
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütőpor

3 vaniliás puding
1,2 l tej
cukor a puding leírása szerint + ízlés szerint
25 dkg margarin

1 üveg meggy befőtt
2 zseletin
cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, menetközben fokozatosan hozzáadjuk a 40 g cukrot is.
  2. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a kikapcsolt mixerrel összekeverjük amennyire tudjuk, majd a már bekapcsolt mixerrel is összekeverjük. 
  3. A felvert tojásfehérjét fokozatosan adjuk a tojássárgás keverékhez, alaposan elkeverjük.
  4. 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrízzük, mikor készül el.
  5. Közben elkészítjük a pudingot a leírtak szerinti cukor mennyiséggel és 1,2 l tejjel. Ha teljesen kihűlt a puding, akkor a szobahűmérsékletű margarint apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a pudinggal, mixerrel krémesre keverjük. Ezt rátesszük a kiihűlt olajos piskótánkra, majd betesszük a hűtőbe. Jól hűtsük le.
  6. Kimagozzuk a befőttet, majd annak levével a zselé leírásának megfelelően elkésztjük a gyümölcszselét. Ezt ráöntjük a puding tetejére és visszatesszük hűteni. Min. 3 órát hűtsük!



Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések