SLANAC

SLANAC


Nagyon szeretjük ezt a horvát kiflit, amit itt (Horvátországban) szinte minden pékségben lehet kapni. Amikor szüleimet meglátogatjuk, akkor szintén vissza szokott ránk mosolyogni - sajtos négyes vagy sós négyes formájában, ami ugyanaz a finomság.. Most Limara receptje alapján készítettem el ezt a finom kiflit. Ajánlom sok szeretettel!

HOZZÁVALÓK

500 g liszt
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2,5 g élesztő
50 ml olaj
½ doboz tejföl (180 g-os doboz)
260-270 ml langyos víz

Sós öntethez:
2 ek liszt
1 tk só
víz

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A lisztet összekeverjük az élesztővel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és az olajat. A vizet csak fkozatosan adjuk hozzá - nekem pl. nem vlt szükségem enny vízre. Puha tésztát foogunk kapn, amvel knnyen lehet dlgozni. A tésztát meleg helyen, letakarva  kelesztjük 30-40 percig. 
  2. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyik darabot többször (kb. 10-szer), magasról ráejtjük a munkaasztalra. A tészta ledobálása puhábbá és könnyebbé teszi a tésztát.
  3. A két tésztánkat 8-8 részre osztjuk, amiből 20 cm-es rudakat formázunk, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket, egymás mellé, max.egy félujjnyi helyet hagytam két kifli között. Ruhával letakarva, 20 percig kelni hagyjuk.
  4. Sós dekoráció: Összekeverjük a lisztet és a sót, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet. Egy kicsit sűrűbb tésztának kell lennie a palacsintatésztánál.
  5. 200 fokon sütjük 10 percig, majd ráöntjük a sós öntetet, és visszatesszük őket a sütőbe,  és még kb. 10 percig sütjük.Amikor kisült, letakarjuk száraz ruhával, hogy megpuhuljon a héja.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések