CSERESZNYÉS-PUDINGOS TORTA
CSERESZNYÉS-PUDINGOS TORTA
A nyáron leszedett cseresznyéből fagyasztottam is le, amit most örömmel vettem elő.. Apósomnak készítettem a kiolvasztott cseresznyéből egy gyors tortát.. Nagyon örült neki, gyorsan elfogyott..
HOZZÁVALÓK
4 tojás
7 ek cukor
sütőpor
1 csokis pudingpor
1 vanilliás pudingpor
kb. fél kg cseresznye - nekem fagyasztva volt
2 dl tej
2 dl a cseresznye levéből
ELKÉSZÍTÉSE
- Két tortalapot készítettem egymás után, a következők szerint. Először két tojást ketté választottam, majd a sárgáját kikevertem 2 kanál cukorral.
- Felvertem a tojásfehérjét, majd óvatosan a sárgájához kevertem, majd hozzáadtam fél csomag csokis pudingport, egy kis sütőport.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába tettem, majd kisütöttem, tűpróbával ellenőrízzük, hogy készen van e.
- Ugyanígy elkészítjük a másik tortalapot.
- Ezután elkészítettem a krémet, ami a kikevert cseresznye levéből - nekem 2 dl lett és 2 dl tej felhasználásával készült. Megfőztem benne egy vanilliás pudingot, 3 ek cukorral vegyítve.
- Amikor a tortalapok és a krém is kihűlt, akkor összeállítom a tortát. Az alsó tortalapot kiraktam cseresznyével, majd erre jött a puding 3/4 része, tortalap, puding a tetejére, majd díszítésként egy kis cseresznye és kész.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: