FAHÉJAS, KAKAÓS, KÓKUSZOS CSIGA
FAHÉJAS, KAKAÓS,
KÓKUSZOS CSIGA
Egy kiadós leves után készítettem ezeket a csigákat. Eredetileg darázsfészek lett volna a menün, azonban nem volt itthon dió, így fahéjas csigára gondoltam. A végén aztán a fél tésztát kókusszal és kakaóval is megtöltöttem, hogy lehessen válogatni. A tésztája nagyon nagyon puha, az az igazán nem lehet abbahagyni kategória. Igaz ez lehet a zsírtól van, ugyanis mostanában margarin helyett zsírral készítem a kelt tésztákat. :)
HOZZÁVALÓK
1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg cukor + 5 dkg a tetejére
1 csapott mk só
kb. 3 dl tej
10 dkg zsír a tésztába
5 dkg margarin a tésztát megkenni
Tölteléknek:
fahéj, kakaó, kókuszreszelék+ cukor
Leöntéshez:
fahéj, kakaó, kókuszreszelék
Leöntéshez:
2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉSE
- Az élesztőt kevés langyos cukros tejbe keverjük (2,5 dl tej és az 5 dkg cukor), és felfuttatjuk.
- A lisztbe keverjük a sót, a felfutott élesztőt. 4 ek olvasztott margarinnal és annyi tejjel, amennyit felvesz, ez ált.még 0,5 dl és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
- Ujjnyi vastag tégla lappá nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és egyenletesen rászórjuk a tölteléket.
- Én mindegyik tölteléket úgy készítettem el, hogy rászórtam a fahéjat/kakaót, kókuszreszeléket a tésztára úgy, hogy mindenütt érje a tésztát, majd cukrot szórtam a tetejére, azt is úgy, hogy mindenhová jusson cukor.
- Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és kb. 3 cm vastag csigákká szeleteljük.
- A csigák tetejét is megkenjük margarinnal, és tetejüket megszórjuk kristály cukorral. Pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik, kb.15 percet.
- Előmelegített sütőbe toljuk és a sütés vége előtt 10 perccel egyenlően elosztva és gyorsan rákanalazzuk a csigákra a vaníliás cukorral elkevert tejet.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: