KUKORICALISZTES KENYÉR
KUKORICALISZTES KENYÉR
Régebben készítettem már ezt a kenyeret és mindig vártam, hogy mikor adódik alkalom, hogy elkészítsem. Ehhez ugyebár most az kellett, hogy elfogyott a kenyér itthon és nem akartam semmiképpen sem sima kenyeret vagy péksüteményt készíteni.. Így elővettem a régi receptet..
HOZZÁVALÓK
15 dkg kukorica liszt
35 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
1 tk só
1,5 - 2 dl langyos víz
2 dkg zsír vagy vaj
ELKÉSZÍTÉSE
- A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük azt a többi hozzávalóval. Vízből annyit használjunk, amennyit felvesz a tészta.
- Dagasztás után letakarjuk és megvárjuk, míg a duplájára kel.
- Ezután lazán átgyúrjuk mégegyszer, veknit formázunk belőle és további fél órát pihentetjük.
- Tetejét bevagdossuk, majd megkenjük vízzel és 180 fokon elkezdjük sütni.
- Amikor már elkezdt színt kapni a kenyér, akkor kivesszük és mégegyszer átkenjük vízzel. Ne sajnáljuk a kenyértől, szinte beissza a vizet..
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: