KUKORICALISZTES KENYÉR

KUKORICALISZTES KENYÉR

 

Régebben készítettem már ezt a kenyeret és mindig vártam, hogy mikor adódik alkalom, hogy elkészítsem. Ehhez ugyebár most az kellett, hogy elfogyott a kenyér itthon és nem akartam semmiképpen sem sima kenyeret vagy péksüteményt készíteni.. Így elővettem a régi receptet..

HOZZÁVALÓK

15 dkg kukorica liszt
35 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
1 tk só
1,5 - 2 dl langyos víz
2 dkg zsír vagy vaj

ELKÉSZÍTÉSE 
  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük azt a többi hozzávalóval. Vízből annyit használjunk, amennyit felvesz a tészta.
  2. Dagasztás után letakarjuk és megvárjuk, míg a duplájára kel.
  3. Ezután lazán átgyúrjuk mégegyszer, veknit formázunk belőle és további fél órát pihentetjük.
  4. Tetejét bevagdossuk, majd megkenjük vízzel és 180 fokon elkezdjük sütni.
  5. Amikor már elkezdt színt kapni a kenyér, akkor kivesszük és mégegyszer átkenjük vízzel. Ne sajnáljuk a kenyértől, szinte beissza a vizet..



Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések