TINTAHAL TEPSIBEN ELKÉSZÍTVE
TINTAHAL/CALAMARI
TEPSIBEN ELKÉSZÍTVE
Amikor a férjemhez kiköltöztem Splitbe, eleinte minden hétvégén a halpiacról beszerzett - számomra különlegességnek számító - halat, tengeri herkentyűt készítettük el. Rögtön a tintahal lett a kedvencem és azóta is imádom. Ha rangsorolni kellene az ételeket, akkor mindent megelőzve fölényesen nyerne a tintahal. :)
Igaz, szerintem akkor a legfinomabb, ha sima lisztben megforgatva, forró olajban sütjük meg, de mivel ha lehet kerülöm az olajban sütést, így most is tepsiben készült el ebédre a kedvencem.
Ha van szerencsénk frissen vásárolni a tintahalat, akkor a tisztítása után vagy lisztben megforgatva kisütjük, vagy sütőben készítjük el. Én vizet öntöttem csak alá és arra kell vigyázni, hogy a vízben nem lévő része a tintahalnak ne száradjon ki. Amikor elkészült én akkor öntöttem rá házi olíva oljat. Ha nagyobb darabokat tudunk venni, akkor esetleg érdemes még tölteni is, úgy is finom.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: