GŐZBEN SÜLT KENYÉR
GŐZBEN SÜLT KENYÉR
Egyszerű recept, egyszerű elkészítéssel. Nagyon finom, nálunk most ez a kedvenc kenyérrecept - igaz mindig az utoljára készített a legfinomabb. Lehet ízesíteni a kenyeret mindenféle fűszerrel vagy magokkal. Én most csak a lenti recept szerint készítettem el a kenyeret, de biztosan lesz még fűszerezett változata is.
HOZZÁVALÓK
3,5 pohár liszt
1,5 pohár langyos víz
1 ek só
2,5 dkg élesztő
ELKÉSZÍTÉSE
- Egy pohárnyi lanygos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Nem futott fel nekem sem úgy, mint amikor cukrot is használok, de ez lehet csak az élesztő hibája volt.
- A hozzávalókat addig gyórom, amíg egynemű tésztát nem kapok, ami elválik az edény falától.
- Letakarom és hagyom, hogy megkeljen. Ez min. 1 óra.
- Ezután ismételten átgyúrtam, cipót formáztam belőle, két helyen bevágtam a tetejét és egy gyümölcstorta formába lisztet szórtam, arra helyeztem a cipót, majd a sütőbe betettem. A sütő legalsó rácsára betettem egy nagy tepsit, abba 2 pohár vizet beleöntöttem, hogy gőzben süljön majd a kenyér - persze vizet lehet máshogy is a sütőbe tenni, nekem ez volt a legegyszerűbb..
- 180 fokon sütöttem kb. 15 percet, majd feljebb vettem 200 fokra a sütőt és addig sütöttem, amíg mindenütt egyformán szép barna nem lett a kenyér. A vizet folyamatosan pótoltam a sütés közben.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: