GYÜMÖLCSÖS MUFFIN

CSERESZNYÉS MUFFIN



Még volt itthon cseresznye befőtt. Finom, cukor nélküli, anyukám által készítve. :) Vasárnapi nasinak pont megfelelő volt a cseresznye, így ezekbe a finom, könnyed muffinokba töltve. Vizes piskóta alapot használtam fel a tésztának és meglepően kevés hozzávaló szükségeltetik hozzá - csak 10 dkg liszt! Természetesen lehet bármilyen gyümölcsből elkészíteni és a legjobb a friss gyümölcs. Ebből a mennyiségből 12 muffin jött ki, nekünk elég is volt ennyi. :)

HOZZÁVALÓK


2 tojás

5 ek befőtt leve - vagy sima, langyos víz
10 dkg liszt
1/4 csomag sütőpor
7 dkg cukor
cseresznye befőtt - vagy bármilyen más gyümölcs

ELKÉSZÍTÉSE
  1. A sütőt bekapcsoljuk 160 fokra előmelegítjük. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. 
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a befőtt levét, a sütőport, a lisztet, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét hozzákavarjuk.
  3. Beleöntjük muffin formába úgy, hogy fél kanál muffin, pár szem cseresznye, megint muffin és a tetejére is cseresznye kerül. Sütőbe toljuk és megsütjük. (Én 180 fokon sütöttem) Tűpróbával ellenőrízzük, mikor készül el. Nálam ez 15-20 perc volt.

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések