GYORS ALMÁS-DIÓS SÜTI

ALMÁS-DIÓS SÜTI 

LUSTA ASSZONYOKNAK



A lusta asszony túrós sütije alapján készítettem el ezt a sütit, egy kicsit alakítva rajta. Pár perc alatt a sütőbe dugható és nagyon finom, kapós süti lesz belőle.. Imádom az almát és a diót együtt. Itt is nagyon finom ez a két íz variációja..:) A hozzávalók egy 30 x 25-ös tepsi máretéhez valóak.

HOZZÁVALÓK

250 g finomliszt
50 g búzadara
1 tasak sütőpor
200 g porcukor
100 g puha vaj

1 vanilliás cukor
300 ml tej
3 tojás
4 alma
dió

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A lisztet, a búzadarát, sütőport és a cukrot összekeverjük, majd a felét egyenletesen beleöntjük az alaposan kivajazott tepsibe. Nem kell megijedni, hogy itt még nem kerül semmilyen folyadék a tepsibe:) 
  2. A lereszelt almát a tészta tetejére tesszük, majd egy vanilliás cukrot szórunk rá. Az almából nem kell a nedvességet kinyomni, úgy, lereszelés után kell az első rétegre tenni. Ezt megszórjuk dióval úgy, hogy mindenhova jusson, de nem kell nagyon vastagon a diót rátenni.
  3. A lisztes keverék másik fele jön a tepsibe, és ennek a tetejére a tojásból, tejből kikevert folyadék. Úgy öntsük a masszára, hogy mindenhova jussun, mert máskülönben az a rész nem úgy sül majd meg. Egy villával szúrkáljuk meg a sütit több helyen, hogy jusson mindenhova a tejes keverékből, a tészta aljára is. Ha valahova mégsem jutna, akkor sima tejjel pótoljuk a hiányt. Ha nem szúrkáljuk meg rendesen és nem megy le a tepsi aljára is a tejes keverékből, akkor előfordulhat, hogy az alma nedvesség nem lesz elég ahhoz, hogy a grízes-lisztes keverék normálisan a süti részévé süljön.
  4. A massza tetetjére vágunk a kimaradt vajból nagyon apró kockákat és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
  5. 180 fokon megsütjük.


A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések