MÁNGOLDOS-SAJTOS SÜLT

MÁNGOLDOS-SAJTOS SÜLT



Megint mángold és megint egy recept, ahol a mángoldot ízlés szerint lehet változtatni, nem csak spenótra, de nagyon sok zöldségre - pl. brokkoli, karfiol, stb..Ez a fogás lehet köret, de akár egy tartalmas leves után is megállja a helyét főételként is - de vacsorára is tökéletes. Akinek nem kell annyira a kalóriákra figyelni, az fel is turbózhatja a receptet, a krumplipürét elkészítheti vajasan, tejfölösen, illetve ki hogyan szereti, illetve a tetejére is mehet zsírosabb sajt is..

HOZZÁVALÓK

4 közepes krumpli
egy nagy marok mángold
1 tojás
2-3 kanál joghurt (vagy tejfel)
1 tasak mozzarella

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A megpucolt krumplit feltesszük sós vízbe főni, majd ha megfőtt, akkor pürésítjük. 
  2. A mángoldot jól átmossuk, a szárát levágjuk, én most azt nem használtam fel (jó lesz zöldésglevesbe). Pár percre sós vízben előfőzzük - kb. 3-5 perc alatt.
  3. A krumplipürét belekanalazzuk egy jénaiba - én a legkissebb formát használtam, majd erre jön az előfőzött mángold, majd a mozzarella darabok, erre a tojás és a joghurt keveréke és mehet az egész a sütőbe 180 fokra.


A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések