TÖLTÖTT FASÍRTTEKERCS

TÖLTÖTT FASÍRTTEKERCS


Én még életemben nem ettem ilyen finom töltött fasírtot. Lehet az alufóliában sütés az oka, vagy mivel a töltelék szépen összesűlt a darált hússal, amiatt lett ilyen fincsi. Először próbáltam ki ezt a sütési módot, biztosan sokszor fogom még így elkészíteni.

Lehet variálni sokféleképpen a tölteléket, és kihűlve is ugyanolyan élvezetes, meg mutatós is - a fenti fénykép nem sikerült valami szenzációsan, de tényleg jól mutat. Jó alkotó eleme lehet hidegtálaknak is..

HOZZÁVALÓK

50 dkg darált hús
1 tojás
kakukkfű
zsemlemorzsa

bor
fűszerpaprika

Töltelék
3 főtt tojás
két nagy marék spenót
15 dkg sajt vékonyan szeletelve

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Megfőzzük a tölteléknek szükséges tojásokat, majd felszeleteljük azokat. Feltesszük az alaposan megtisztított spenótleveleket főni sós vízben. Addig főzzük csak, amíg forrni nem kezd a víz, majd forrás után 1-2 perc múlva kapcsoljuk is le a gázt a spenót alatt. Csepegtessük ki a vizet amennyire csak lehet a spenótból.
  2. A darált húst mindenki ízlése szerint készítse el, mintha fasírtot készíteni. Én nem használok hagymát vagy fokhagymát fasírtba, de aki igen, az nyugodtan a saját elkészítési módja szerint gyórja be a fasírtnak valót.
  3. Az alufóliát kitesszük és levágunk egy nagyobb darabot belőle - 60x40 cm -, ami elegendő lesz a fasírt betöltésére és oldalt is marad egy kis fólia a becsavaráshoz. A fóliát vékonyan bekenjük olajjal, majd rátesszük a beízestett darált húst, kezünkkel nyomogassuk el szépen téglalap formává, és vigyázzunk, hogy ne legyen vastag.



    1. A hús szélétől egy kicsit kihagyva elkezdjük a töltést. Először a sajt felét tesszük a húsra, majd jönnek a tojásdarabok, majd annak tetejére a spenót és annak tetejére a sajt másik fele.


    1. Feltekerjük az alufólia segítségével - vigyázzunk, az alufóliát nehogy véletlenül bele tekerjük a húsba :)
    2. Kétoldalt felcsavarjuk az alufóliát, így egy hatalmas szaloncukorra fog emlékeztetni az egész, majd mehet a sütőbe 1 órára olyan 180 fokra. Ha letelt az óra, akkor kibontjuk az alufóliából és egy kicsit feljebb vesszük a sütőt - 190-200 fokra és addig hagyjuk így a fasírtot, amíg szép színe nem lesz. 

    A receptet itt találtam. 


    Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


    Megjegyzések

    Népszerű bejegyzések