ZÖLDBAB LEVES

ZÖLDBAB LEVES


Ki hogyan szokta a zöldbab levest készíteni? Én a Horvát Ilona féle szakácskönyben is megtalálható verziót használom..

HOZZÁVALÓK

40 dkg zöldbab / 1 csomag fagyasztott zöldbabot használtam
2 evőkanál olaj
3 dkg liszt
hagyma, paprika, 1 kanál tejföl, ecet, sóvagy ételízesítő.


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A zöldbabot forró vízbe tesszük, sózzuk, s ha puhára főtt, világos hagymás rántással berántjuk.
  2. Berántás után is legalább 10 percig főzzük. 
  3. Végül zöldpetrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy evőkanál tejföllel tálaljuk.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések