BORSÓPÖRKÖLT GALUSKÁVAL
BORSÓPÖRKÖLT GALUSKÁVAL
Nálunk ismeretlen volt a borsópörkölt eddig, de valamelyik nap teljesen kifogytam a főzési ötletekből, így mivel elég sok helyen szembeköszönt velem ez a recept, így kipróbáltam. Gyors, húsmentes, finom fogás. Én vöröshagyma nélkül készítettem, mint szinte mindent, és finom galuskát tettem bele. El is fogyott gyorsan.
40 dkg borsó
só, pirospaprika
ételízesítő
prézli
Galuskához:
1 tojás
1 tk só
fél pohár víz
annyi liszt, hogy közepesen lágy tészta legyen
ELKÉSZÍTÉSE
- Kevés olajra felteszem a borsószemeket, majd amikor kezdenek puhulni, akkor felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és megszórjuk paprikával, ételízesítővel.
- Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat összekavarjuk és két kiskanál segítségével lobogó vízbe "kanalazzuk". Amikor feljöttek a víz tetejére a galuska darabok, akkor várunk még kb. 30 másodpercet, majd lekapcsoljuk és leszűrjük a galuskát.
- A borsófőzeléket egy kis prézlivel (kb. 1-2 ek) besűrítjük, majd a leszűrt galuskát beletesszük a pörköltbe.
- Rottyantunk rajta egyet és el is készültünk.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: