TÚRÓS BUREK

TÚRÓS BUREK



Már nagyon régóta terveztem, hogy valamelyik hétvégén burek lesz ebédre. A férjem kérte, hogy úgy készítsem el a bureket, ahogy annó az anyukája, nem feltekerve, hanem rétegezve a lapokat és 1 kg túróból. Szóval nem volt kispórolva az "anyag" belőle, finom is lett nagyon.

Apósom mondta, hogy eredetileg a burek csak túróval - sósan készült, de ma már mindenfélét lehet kapni. A balkánon ez egy nagyon kedvelt péksütemény, többféle ízesítéssel, kivitelben.


HOZZÁVALÓK

réteslap
1 kg túró
1 kis tejföl (túrótól függően lehet + 1 tejföl)
2 tojás
15 dkg reszelt sajt (ha lehet, akkor parmezán) - elhagyható
olaj

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Összekavarjuk a túrót a tojásokkal, a tejföllel és a sóval. 
  2. Kiolajozzuk a sütőt, majd ráhelyezzük az első réteslapot. Ha a lap szélesebb mint a tepsi, akkor azt a részt visszahajtjuk a tésztára, minden rétegnél máshol hajtsuk.
  3. Ezt a lapot vékonyan megkenjük a túrós keverékkel, majd ismét egy lapot helyezünk rá és azt is vékonyan kenjük meg a túrós keverékkel. A sajtot is használunk, akkor azt egyenletesen a lapok közé szórjuk. Addig folytatjuk ezt, amíg el nem fogynak a réteslapok.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép színe nem lesz.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések