ÁRPÁS GYÜMÖLCSKÁSA
ÁRPÁS GYÜMÖLCSKÁSA
Már régen nem készítettem árpából semmit, így most egyszerre édesség és köret/főétel is lett belőle. Gyorsan elkészíthető, variálható édességet lehet az asztalra varázsolni, ami ráadásul egészséges is az árpa miatt..
Köretként sűrrűbben használom az árpát, sokkal egészségesebb, mint a sokat használt, krumpli-rizs-tészta köretkombináció, de mivel ezt előző este be kell áztatni, sokszor csak egyik napról a másikra tolom az elkészítését, met elfelejtem kivenni és beáztatni.
HOZZÁVALÓK
árpa
tej
alma
ELKÉSZÍTÉSE
- Az előre beáztatott árpát (én előző este vízbe teszem áztatni) feltesszük annyi tejben főzni, ami jól ellepi. Főzés közben folyamatosan pótolni kell a folyadékot. Ízlés szerint cukrozzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt almát. Akkor jó, amikor az árpa szemek puhára főttek. Nem kell megvárni, míg a tej teljesen elfő az árpa alól, mert miután lekapcsoljuk a gázt, még az árpa fog felvenni egy kis folyadékot..
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: