ÁRPÁS GYÜMÖLCSKÁSA

ÁRPÁS GYÜMÖLCSKÁSA



Már régen nem készítettem árpából semmit, így most egyszerre édesség és köret/főétel is lett belőle. Gyorsan elkészíthető, variálható édességet lehet az asztalra varázsolni, ami ráadásul egészséges is az árpa miatt..

Köretként sűrrűbben használom az árpát, sokkal egészségesebb, mint a sokat használt, krumpli-rizs-tészta köretkombináció, de mivel ezt előző este be kell áztatni, sokszor csak egyik napról a másikra tolom az elkészítését, met elfelejtem kivenni és beáztatni.

HOZZÁVALÓK

árpa
tej
alma

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Az előre beáztatott árpát (én előző este vízbe teszem áztatni) feltesszük annyi tejben főzni, ami jól ellepi. Főzés közben folyamatosan pótolni kell a folyadékot. Ízlés szerint cukrozzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt almát. Akkor jó, amikor az árpa szemek puhára főttek. Nem kell megvárni, míg a tej teljesen elfő az árpa alól, mert miután lekapcsoljuk a gázt, még az árpa fog felvenni egy kis folyadékot..







Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések