HÚSGOMBÓC LEVES
HÚSGOMBÓC LEVES
Van már fent egy húsgombóc levesem, azonban mostanában így készítem ezt a levest, azaz teszek a húsba egy kis kenyeret/zsömlét is. Imádjuk a férjemmel mindkét módon, de természetesen most ezen a módon készítve ízlik jobban, fél kg húsból szoktam emiatt készíteni, mert elfogy így is...:)
HOZZÁVALÓK
50 dkg darált hús
1 tojás
két szelet száraz kenyér
só, bors
sárgarépa
krumpli
zeller
ELKÉSZÍTÉSE
- A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, majd belekevejük a morzsolt kenyeret is. Hagyjuk állni, amíg a levest fölkészítjük.
- A karikára vágott sárgarépát nagyon kevés olajon elkezdjük párolni. Amikor kezdenek pirulni a répaszeletek, akkor beletesszük az apróra vágott zellert, majd a krumplit, majd felöntjük vízzel.
- Amikor a levesünk elkezd forrni, akkor a darált húsból vizes kézzel gombócokat készítünk és beletesszük a levesbe. Főzzük egy kicsit a húsgombócokat, hogy az íze belefőjjön a levesbe, és csak azt követően ízesítsük ételízesítővel.
- Kb. 15 perc alatt készre főzzük, - érdemes egy gombócot kettévágni és megnézni, hogy készen van e.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: