SAJTOS CUKKINIS LEPÉNYKÉK

SAJTOS CUKKINIS LEPÉNYKÉK




Imádjuk a cukkinis ételeket, de azért fő a változatosság elve, így ha lehet, mindig kipróbálok valamilyen új receptet, hogy a cukkini is mindenféle verzióban megforduljon nálunk.. Ez a sajtos cukkinis lepényke nagyon jó választás volt, nagyon finom, eteti magát. A neten keringett a recept nagyon sokáig, én az Aranytepsi oldalán található recept alapján készítettem el..


HOZZÁVALÓK

2 közepes cukkini (kb. 50-60 dkg)
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
3-4 ek zsemlemorzsa
1 kk só
1 csipet bors

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A cukkiniket megpucoljuk és lereszeljük a reszelő nagy lyukán, a sajttal együtt.. Ha kisebb cukkinink van, azt nem kell megpucolni, csak alaposan megmosni.
  2. A cukkinit megsózzuk és vagy 20 percet várunk, hogy levet eresszen, A levet kinyomkodjuk és úgy keverjük össze a többi hozzávalóval.
  3. Kisebb pogácsákat formázuk belőle és tepsibe tesszük, a tetejét olajjal megspricceljük - illetzve érdemes a tepsit előtte vagy nagyon véknyan kiolajazni vagy eleve sütőpapírral kibélelni... Persze lehet olajban is kisütni, de szerintem így sokkal gyorsabb és egészségesebb.. (na, meg persze nem kell a forró olaj mellett áldogálni, ami egy nagyon mozgékony 8 hónapos baba mellett azért elég fontos, nem is hagyna rá időt..)

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni. Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések