HÚSGOMBÓC KAPROS-TEJFÖLÖS MÁRTÁSSAL

HÚSGOMBÓC KAPROS-TEJFÖLÖS MÁRTÁSSAL






HOZZÁVALÓK

2 nagy marék rizs
1 kg darált hús
zsír
liszt
1 kis dobozos tejföl
kapor
vegeta
oregánó


ELKÉSZÍTÉSE


  1. Kb. 1/2 kg húsra egy nagy marék rizst számolunk és azt előfőzzük a húsgombóchoz, majd ha kihűlt, összekeverjük a hússal. Ízlés szerint fűszerezzük: sóval, pirospaprikával és borssal.
  2. Sima vizben megfőzzük a húsgombócokat, közben elkészítjük a szószt.
  3. Zsíron lisztet zsemleszínűre pirítunk - ez olyan tejföl állagú legyen. Ehhez adtam egy nagy kanál kaprot és egy kiskanál oregánót, sóztam (vagy egy kis vegetával ízesítjük)..
  4. Beletesszük a kis doboroz tejfölt, összekavarjuk, kóstoljuk és ízesítsük még, ha kell, majd beleszedjük a gombócokat, ha kell, akkor a főzővizéből még adjunk hozzá és főzzük össze a szószt a gombóccal.
  5. Jó étvágyat kívánok!




Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések