KÖLES FASÍRT
KÖLES FASÍRT
Köles fasírt készült nálunk. Nekem nagyon ízlett, egy kis spenótfőzelékkel ettük, isteni volt együtt a kettő íz, de persze bármilyen más főzelékkel elkészíthető vagy kirándulásra csak úgy naturban eltéve is kitűnő választás.
HOZZÁVALÓK
250 gramm köles
3 tojás
petrezselyem
só (vegeta)
ELKÉSZÍTÉSE
- Pár órára be kell áztatni vízbe a kölest. Én reggeli után tettem ezt és így volt délig a köles áztatva.
- Kb. 3-szor annyi vízbe feltesszük a kölest főzni, ízesíteni nem kell. Ha elfőtte a levét, akkor hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt köleshez hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymet és ízlés szerint sózzuk - vagy ahogyan én vegetával ízesítjük. Vizes kézzel fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: