KÖLES FASÍRT

KÖLES FASÍRT


Köles fasírt készült nálunk. Nekem nagyon ízlett, egy kis spenótfőzelékkel ettük, isteni volt együtt a kettő íz, de persze bármilyen más főzelékkel elkészíthető vagy kirándulásra csak úgy naturban eltéve is kitűnő választás.

HOZZÁVALÓK

250 gramm köles
3 tojás
petrezselyem
só (vegeta)

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Pár órára be kell áztatni vízbe a kölest. Én reggeli után tettem ezt és így volt délig a köles áztatva.
  2. Kb. 3-szor annyi vízbe feltesszük a kölest főzni, ízesíteni nem kell. Ha elfőtte a levét, akkor hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt köleshez hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymet és ízlés szerint sózzuk - vagy ahogyan én vegetával ízesítjük. Vizes kézzel fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. 


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések