FAHÉJAS ALMÁS MUFFIN
FAHÉJAS ALMÁS MUFFIN
Isteni finom muffint készítettem valamelyik nap, szerintem a fotó is magáért beszél. Imádom ha egy recept olyan, hogy pár perc alatt nagyon finomat és mutatósat lehet vele előállítani. Ez pont olyan!! Ennél a receptnél is a legtöbb idő az, amit az alma pucolása tesz ki, mint egy másik kedvencemnél, az almás-diós-fahéjas tortánál! Pár perc alatt összekavarható és már mehet is a sütőbe és az eredmény egy valami mennyei finomság! Én a karácsonyi listámra is feltettem, mert biztosan el fogom akkor is készíteni!
Próbáljátok ki, nagyon megéri!
2 csésze liszt
1½ tk sütőpor
2 tk fahéj (+ ½ tk az almák megszórására)
2 csésze apróra vágott alma (ez kb. 2 nagyobb alma)
½ csésze szobahőmérsékletű vaj (cca. 10 dkg)
1 csésze cukor
2 nagy tojás
2 vanilliás cukor
½ csésze tej
a tetejére
½ csésze olvasztott vaj
¼ csésze cukor
¼ csésze fahéj
ELKÉSZÍTÉSE
- Megpucoljuk az almákat, majd apró darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, ahol megszórjuk fahéjjal.
- Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Ha nem használunk a muffinba papírt, akkor zsírozzuk/vajazzuk ki a muffin formákat és szórjuk meg liszttel.
- A vajat összekeverjük (géppel) a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Ezután az összes hozzávalót belekeverjük, géppel szépen eldolgozzuk. Nem lesz olyan folyós a massza, mint egy normál muffinnál.
- Ezután az almát is hozzáöntjük a tésztához és jól összekeverjük.
- Belekanalazzuk a tésztánkat a muffin formába, a forma kb. 2/3-ától a 3/4-ig legyen tele.
- Megsütjük - kb. 30 perc alatt, de ellenőrízzük, hogy megsült e a muffinunk. Ezután kivesszük a sütőből és megvárjuk, hogy kihűljön.
- Közben megoolvasztjuk a vajat, illetve egy kisebb tálba összekeverjük a tetejére szánt cukrot a fahéjjal.
- Ha már egy kicsit hűlt a muffin, egyszerűen ki lehet venni a formából, majd várjuk meg, míg teljesen kihűl. Ezután először az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukrba mártjuk a tetejét. A legegyszerűbb az olvasztott vajat rákenni egy ecsettel a muffin tetejére, de persze mindegy melyiik technkát választjuk.
A recept forrása: innen
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: