TÖLTÖTT GOMBA

TÖLTÖTT GOMBA


Imádom a töltött gombát.. Mindig túrós alappal készítem és azt keverem össze mindenféle finomsággal - vagy éppen azzal, ami a hűtőben akad. Itt Horvátországban teljesen másféle túró van. mint otthon, sokkal krémesebb, így pl. én már tejflöt nem is használtam hozzá.  Ha véletlenül kimaradna a töltelékből - elég nehéz pont annyi tölteléket készíteni, hogy ne maradjn ki, akkor ha nem kanalazzuk be magába, akár melegszendvicsre is tehetjük azt, majd ráolvasztjuk a sajtot és készen is van a vacsora..



HOZZÁVALÓK

50 dkg nagyobb fejű csiperke gomba
25 dkg túró
1-2 kanál tejföl
kolbász
szalonna
reszelt sajt


ELKÉSZÍTÉSE

  1. Felszeleteljük a szalonnát és a kolbászt nagyon apróra. A szalonnát kisütjük. 
  2. A gombát megmossuk, a szárát levesszük, majd felszeleteljük, olajon az apróra vágott kolbásszal megsütjük.
  3. A túrót a szalonnával és a kolbászos-gombaszárral összekeverjük, ha szükséges, akkor tegyük hozzá a tejfölt.
  4. Ezt a tölteléket a gombába tesszük és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt jól rá nem olvadt..

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések