VILLÁM KRÉMES

VILLÁM KRÉMES



A férjem kedvence a krémes, így húsvétra került krémes is az asztalra. Nagyon jó a recept, finom a krém, ajánlom mindenkinek sok szeretettel kipróbálni ezt a gyorsan elkészíthető receptet.

HOZZÁVALÓK

1 csomag vajas leveles tészta
5 db tojásfehérje
120 g cukor
500 ml tej
2 tasak vaníliás pudingpor
1 vaníliás cukor
1 ek porcukor (vaníliás, a szóráshoz)


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A leveles tésztát ketté vesszük és kinyújtjuk egyforma nagyságúra (kb. 20x25 cm-re), majd villával több helyen megszúrkáljuk és sütőlemezre téve megsütjük. Én egy nagyobb tepsiben készítettem el. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, illetve az egyik tésztalapot egy recés késsel egyforma négyzetekre szeleteljük. Sütés után a lapook "összemennek", így nálam pl. pont belefértek a kb. 18 x 28 cm-es tepsibe.
  2. A tojásfehérjét 1-2 ek cukorral kemény habbá verjük.
  3. A pudingport 150 ml tejjel összekeverjük és 1 ek cukorral.
  4. A maradék tejet a többi cukorral és van.cukorral feltesszük forrni. Amikor forr, belekeverjük a pudingporos tejet, majd pudingot főzünk belőle.
  5. Ha elkészültünk, akkor levesszük a tűzről és még melegen belekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjét. Alaposan keverjük össze, de vigyázzunk, hogy ne törtjük meg a felvert habot. Én ezt egy külön edényben kevertem össze a pudingot és a habot.
  6. Az alsó tésztalapot egy magasabb falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, majd rátesszük a szeletekre vágott másik tésztalapot, amit egy kicsit nyomkodjunk a tésztába. Persze nem fog pont a tepsi méretére sült tésztalapot kapnii senkii, így egy kicsit vágdosnom kellett pl. nekem, hogy szépen kitöltsük a tepsit a krémessel.
  7. Hűtőbe tesszük 1 órára és fogyasszuk sok szeretettel!


Recept: innen

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések