ALBERT KIFLI
ALBERT KIFLI
Az egyik horvát főzős csoportban nagy sikert aratott ez a finom, puha kifli, így gondoltam én is kipróbálom. Nagyon hamar elfogyott, édesanyám el is kérte a receptet, hogy ő is elkészíthesse majd otthon. Készítettem már sima bucikat belőle, kisebb kifliket - magokkal megszórva. Mindig nagy sikere van, mert másnap is finom, puha és nagyon ízletes a tésztája.
Ami más az eddigi kelt tésztás receptekhez képest, hogy itt nem lisztezett deszkán dolgozunk hanem olajos kézzel, megolajozott deszkán. Beszúrom az eredeti videót a kiflik formázásarol.
https://youtu.be/QflWliWdqYM
HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
1 élesztő
500 ml tej
200 ml olaj
4 kávéskanál cukor
4 kávéskanál só
2 tojás
1 tojásfehérje
1 leveskanál almaecet
Megkenni:
1 tojássárga
2 leveskanál víz
ELKÉSZÍTÉSE
- A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk. Puha tésztát kell kapjunk, amit 60-90 percig pihentessünk.
- Beolajozzuk a kezünket. Ezután - kedvünk, ízlésünk szerinti nagyságú részekre vágjuk - csípjük a tésztát. majd a tenyerünkkel körkörös mozdulatokat végezve labdákká gyúrjuk azokat.
- Minden is labdát átkenünk olajjal, majd egyesével - olajjal megkent deszkán és olajjal átkent nyújtófával kinyújtjuk hosszúkás formává. Ezután feltekerjük kifliknek.
- Ezt kb. 30 percig megint pihentetjük és ezután megkenjük a tojássárga és a víz keverékével. Ezután sózzuk meg a tetejét - ha szeretnénk, megszórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is. 200 fokon olyan 15 perc alatt megsütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: