ALBERT KIFLI

ALBERT KIFLI



Az egyik horvát főzős csoportban nagy sikert aratott ez a finom, puha kifli, így gondoltam én is kipróbálom. Nagyon hamar elfogyott, édesanyám el is kérte a receptet, hogy ő is elkészíthesse majd otthon. Készítettem már sima bucikat belőle, kisebb kifliket - magokkal megszórva. Mindig nagy sikere van, mert másnap is finom, puha és nagyon ízletes a tésztája.

Ami más az eddigi kelt tésztás receptekhez képest, hogy itt nem lisztezett deszkán dolgozunk hanem olajos kézzel, megolajozott deszkán. Beszúrom az eredeti videót a kiflik formázásarol.

https://youtu.be/QflWliWdqYM




HOZZÁVALÓK

1 kg liszt
1 élesztő
500 ml tej
200 ml olaj
4 kávéskanál cukor
4 kávéskanál só
2 tojás
1 tojásfehérje
1 leveskanál almaecet

Megkenni:
1 tojássárga
2 leveskanál víz

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk. Puha tésztát kell kapjunk, amit 60-90 percig pihentessünk.
  2. Beolajozzuk a kezünket. Ezután - kedvünk, ízlésünk szerinti nagyságú részekre vágjuk - csípjük a tésztát. majd a tenyerünkkel körkörös mozdulatokat végezve labdákká gyúrjuk azokat.
  3. Minden is labdát átkenünk olajjal, majd egyesével - olajjal megkent deszkán és olajjal átkent nyújtófával kinyújtjuk hosszúkás formává. Ezután feltekerjük kifliknek.
  4. Ezt kb. 30 percig megint pihentetjük és ezután megkenjük a tojássárga és a víz keverékével.  Ezután sózzuk meg a tetejét - ha szeretnénk, megszórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is. 200 fokon olyan 15 perc alatt megsütjük.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések