KÉTSAJTOS BUCIK

KÉTSAJTOS BUCIK



Az albert kifli receptje alapján készítettem el ezeket a nagyon finom sajtos bucikat. Nagy sikert arattak! Volt lefagyasztva is pár, ami felolvadás után ugyanolyan finom, mint frissen sülve!! Javaslom mindenkinek az elkészítését!

HOZZÁVALÓK

1 kg liszt
1 élesztő
500 ml tej
200 ml olaj
4 kávéskanál cukor
4 kávéskanál só
2 tojás
1 tojásfehérje
1 leveskanál almaecet

Töltelék:
krémsajt
sajt (pl. trapista)

Megkenni:
1 tojássárga
2 leveskanál víz

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk. Puha tésztát kell kapjunk, amit 60-90 percig pihentessünk.
  2. Beolajozzuk a kezünket. Ezután - kedvünk, ízlésünk szerinti nagyságú részekre vágjuk - csípjük a tésztát. majd a tenyerünkkel körkörös mozdulatokat végezve labdákká gyúrjuk azokat.
  3. Minden is labdát átkenünk olajjal, majd egyesével - olajjal megkent deszkán és olajjal átkent nyújtófával kinyújtjuk hosszúkás formává. Ezután megkenjük azt krémsajttal és egy darabka sajtot helyezünk el a tésztán, majd feltekerjük kifliknek.
  4. Ezt kb. 30 percig megint pihentetjük és ezután megkenjük a tojássárga és a víz keverékével.  Ezután sózzuk meg a tetejét - ha szeretnénk, megszórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is. 200 fokon olyan 15 perc alatt megsütjük.






Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések