SPANYOL MADÁR

SPANYOL MADÁR





Egy igazi cseh fogást, a spanyol madarat készített a férjem. Nagyon finom, az általa készített szaft pedig mennyei volt. Ajánlom mindenkinek ezt a finomságot. Igaz nem egy párperces étel, de akár gyerekeket is be lehet vonni az elkészítésébe.

HOZZÁVALÓK

sertéscomb
főtt tojás
sárgarépa
sajt
uborka

vörösbor
liszt
olaj
babérlevél
bors
vegeta
szegfűszeg
ecet

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A sertéshúst kikloffoljuk, majd minden egyes darabra teszünk egy darab főtt tojást, egy szelet sárgarépát, uborkát és sajtot. Ezt feltekerjük és cérnával összekötjük, hogy főzés közben is tartsa formáját.
  2. Lisztbe mártjuk a madarakat, majd az egészet olajon megpirítjuk. Az olajat felhasználjuk majd a szósz készítéséhez. A megmaradt olajra öntünk vörösbort (2 dl), majd teszünk hozzá babérlevelet, borsot, vegetát ízlés szerint, 2-3 szegfűszeget, egy kis ecetet . 
  3. Felforraljuk, majd ebbe beletesszük a megpirított madarakat és lassú tűzön megfőzzük azt.





Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések