CUKKINI TEKERCS SÜTŐBEN

CUKKINI TEKERCS SÜTŐBEN




Egy nagyon finom cukkinis receptet hoztam. Mi imádjuk a cukkinis ételeket , mindig örülök, ha valami szuper új ötletet látok a cukkini felhasználására. Szuper ez a recept, mert variálható, a töltelék bármi lehet, a hűtő tartalmának megfelelően.  Ez most nem az a dobd össze 5 perc alatt elkészíthető recept kategória, de megéri elkészíteni, ajánlom sok szeretettel.




HOZZÁVALÓK

2-3 cukkini
Reszelt sajt
sajtkrém
1/2-3/4 bögre rizs
Tejföl
Tojás
sonka





ELKÉSZÍTÉSE




  1. Az alaposan megmosott cukkinit nagyon vékony szeletekre vágjuk. Én a káposzta reszelőt használtam ehhez. 


  1. Azokat, amik nem olyan szép szeletek és a két végét nagyon apró kockara vágom és olajon megpiritom. Teszek fel rizst főni, kb. 1/2-3/4 bögrével. A rizst a megpirított cukkinihez adjuk, teszünk bele kb. 5-10 dkg reszelt sajtot, kb. Fél doboz sajtkrémet, apróra vágott sonkát. Sózzuk. 
  1. Két vékony szelet cukkinit kicsit fedve egymást leteszünk, majd kb. 1 ek tölteléket teszünk rá és felcsavarjuk. Ezeket tepsibe helyezzük, majd a kimaradt tölteléket rákanalazzuk és a kimaradt cukkini csíkokat a tetejére tesszük. 


  1. Betesszuk 200 fokon sülni, amikor a cukkini darabok egy pici szint kapnak, lelocsoljuk egy tejföl és egy tojás keverékével. Erre reszelt sajt megy és visszatesszük sütni. 




Ha tetszett a recept, csatlakozz hozzám a Facebookon is..  Ide kattints a csatlakozáshoz..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések