TÖLTÖTT BUCIK
TÖLTÖTT BUCIK
Kelesztés nélküli pizzatészta krémsajttal, kolbásszal és sajttal töltve. Nagyon finom és gyors vacsora ötlet.. Nálunk nagy sikere volt..
HOZZÁVALÓK
2 – 2,5 bögre liszt
2/3 bögre víz
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 teáskanál porélesztő (én friss élesztővel dolgoztam, 1-1,5 grammal)
ELKÉSZÍTÉSE
- A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot.
- Közben az összes többi hozzávalót 2 bögre liszttel összekeverünk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és ha kell még, akkor adjunk hozzá további lisztet.
- Ezután öt percig pihentetjük a tésztát. A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk és előkészítjük a feltéteket.
- Ha letelt az öt perc, a tésztát 8 részre osztjuk, kinyújtjuk egyenként, megkenjük krémsajttal vagy tejföllel, a felére szeletelt kolbászt teszünk és sajttal megszórjuk. Eztán félbe hajtjuk és a szélét körbenyomkodjuk. kb 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Ha tetszett a recept, csatlakozz hozzám a Facebookon is.. Ide kattints a csatlakozáshoz..
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: