TÖLTÖTT BUCIK

TÖLTÖTT BUCIK




Kelesztés nélküli pizzatészta krémsajttal, kolbásszal és sajttal töltve. Nagyon finom és gyors vacsora ötlet.. Nálunk nagy sikere volt..

HOZZÁVALÓK

2 – 2,5 bögre liszt
2/3 bögre víz
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 teáskanál porélesztő (én friss élesztővel dolgoztam, 1-1,5 grammal)


ELKÉSZÍTÉSE


  1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. 
  2. Közben az összes többi hozzávalót 2 bögre liszttel összekeverünk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és ha kell még, akkor adjunk hozzá további lisztet. 
  3. Ezután öt percig pihentetjük a tésztát. A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk és előkészítjük a feltéteket.
  4. Ha letelt az öt perc, a tésztát 8 részre osztjuk, kinyújtjuk egyenként, megkenjük krémsajttal vagy tejföllel, a felére szeletelt kolbászt teszünk és sajttal megszórjuk. Eztán félbe hajtjuk és a szélét körbenyomkodjuk.  kb 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.


Ha tetszett a recept, csatlakozz hozzám a Facebookon is..  Ide kattints a csatlakozáshoz..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések