TÚRÓS BARACKOS

TÚRÓS BARACKOS



Húgom és öcsém nagyfia vannak itt látogatóban. Ezt a finomságot készítettem valamelyik nap ebéd utáni desszertként. Nagyon gyorsan elfogyott, határozottan jó választás volt ez a süti. Gyorsan összeállítható, nagyon finom és idény szerint tehetünk bele mindenféle gyümölcsöt.


HOZZÁVALÓK

25 dkg túró
2 ek búzadara
2 ek cukor
1 cs. Vaníliás cukor

4 tojás
10 ek langyos víz
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
15 dkg cukor
2 ek kakaó





ELKÉSZÍTÉSE



  1. A túrót összekeverem a búzadaraval, cukorral, vanliás cukorral és a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, a sütőport, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét hozzákavarjuk és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amit óvatosan, nem összetörve a fehérjét belekeverünk a tésztába.
  4. Beleöntjük a felét egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es tortaformába, a tetejére rákanalazzuk a túrót, megszórjuk a felszeletelt barackkal. 
  5. A tészta másik feléhez 2 ek kakaót adunk, elkeverjük és a tészta tetejére öntjük. Ezután mehet a sütőbe. Tűpróbával ellenőrízzük, mikor készül el.







Ha tetszett a recept, csatlakozz hozzám a Facebookon is..  Ide kattints a csatlakozáshoz..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések