BÖGRÉS KUGLÓF
BÖGRÉS KUGLÓF
Eladtuk a lakásunkat és szerencsésen átköltöztünk a másik lakásba - még mielőtt a virus ideért volna. Ezzel a finom kuglóffal avattam fel a sütőt. Isteni finom, nagyon eteti magát, tényleg az a nehéz abbahagyni kategória.
Bögrés receptről van szó, amit akár a gyerekekkel együtt össze lehet keverni, mint ahogyan mi is tettük és ami nem elhanyagolható, hogy egy olcsó receptről van szó, tényleg nem keról sokba az előállítása. A rceptet az egyik kedvenc oldalamról, Rupáner konyhája oldalán találtam.
HOZZÁVALÓK
4 tojás
1 púpos bögre cukor (kb. + két evőkanál cukor)
1 csomag vaníliás cukor, vagy egy teáskanál vanília aroma
szűk fél bögre olaj
szűk fél bögre tej
másfél bögre liszt
két teáskanál sütőpor (fél csomag)
csipet só
2 evőkanál holland kakaópor
ELKÉSZÍTÉSE
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, majd a tejet. Csomómentesre keverjük.
- A tojáshabot hozzáforgatjuk a tésztához.
- Kétharmadát beleöntjük a kuglófformánkba. Ha nem szilikon, akkor ki kell előtte vajazni.
- A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport.
- A kakaós tésztát körkörösen beleöntjük a formába, majd villával egy kicsit belekutyulunk. Én annyit tettem, hogy a villa élét két-háromszor körbehúztam a tésztában.
- Körülbelül ötven perc alatt készre sütjük.
- Mielőtt kiborítanánk a kész kuglófot a formából, egy tompa, lekerekített késsel óvatosan válasszuk el a formától a sütit.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: