GOMBÁVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMBOK
GOMBÁVAL TÖLTÖTT
CSIRKECOMBOK
Ez a finom gombával töltött csirkecomb mindenkit levesz a lábáról. Nagyon ízletes a töltlék, igazi ünnepi ebéd varázsolható ha nem is hipp-hopp, de azért belátható időn belül az asztalra.
HOZZÁVALÓK
4 db csirkecomb
25 dkg csiperke gomba
2 tojás
1 ek olaj
10 dkg sajt
1-2 szelet kenyér
só
bors
kakukkfű
petrezselyem
ELKÉSZÍTÉSE
- A gombát kis kockákra vágjuk és olajon megpiritjuk. Egy tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a kenyeret/ vagy egy zsömlét.
- Kinyomkodjuk a kenyérből a tejet, majd a főtt tojást feldarabolva és a megpárolt gombát összekeverjük. Beleteszünk még egy nyers tojást, sóval, borssal, kakukkfűvel, egy kis friss petrezselyemmel (elhagyható) fűszerezzük. Hozzáadunk 1 ek olajat is. Ha híg lenne a massza, akkor egy is zsemlemorzsával korrigáljuk.
- A tölteléket min egy félórára hűtőbe tesszük.
- A csirkét megsózzuk, majd a bőre alá bekanalazzuk a tölteléket. Ha marad ki, azt a csike mellé tesszük és azt is megsütjük.
- Kiolajozott tepsibe tesszük, vizet öntünk alá és betakarjuk alufóliával. Kb. 30 perc múlva levesszük a fóliát és meglocsoljuk a húst a zsíradékkal, majd visszetesszük sülni, amíg szép piros, ropogós nem lesz.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: