GOMBÁVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMBOK

GOMBÁVAL TÖLTÖTT 

CSIRKECOMBOK







Ez a finom gombával töltött csirkecomb mindenkit levesz a lábáról. Nagyon ízletes a töltlék, igazi ünnepi ebéd varázsolható ha nem is hipp-hopp, de azért belátható időn belül az asztalra.


HOZZÁVALÓK

4 db csirkecomb
25 dkg csiperke gomba
2 tojás
1 ek olaj
10 dkg sajt
1-2 szelet kenyér

bors
kakukkfű
petrezselyem


ELKÉSZÍTÉSE


  1. A gombát kis kockákra vágjuk és olajon megpiritjuk. Egy tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a kenyeret/ vagy egy zsömlét.
  2. Kinyomkodjuk a kenyérből a tejet, majd a főtt tojást feldarabolva és a megpárolt gombát összekeverjük. Beleteszünk még egy nyers tojást, sóval, borssal, kakukkfűvel, egy kis friss petrezselyemmel (elhagyható) fűszerezzük. Hozzáadunk 1 ek olajat is. Ha híg lenne a massza, akkor egy is zsemlemorzsával korrigáljuk.
  3.  A tölteléket min egy félórára hűtőbe tesszük.
  4. A csirkét megsózzuk, majd a bőre alá bekanalazzuk a tölteléket. Ha marad ki, azt a csike mellé tesszük és azt is megsütjük. 
  5. Kiolajozott tepsibe tesszük, vizet öntünk alá és betakarjuk alufóliával. Kb. 30 perc múlva levesszük a fóliát és meglocsoljuk a húst a zsíradékkal, majd visszetesszük sülni, amíg szép piros, ropogós nem lesz.


A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések