POLIP

POLIP

















Fagyasztott polipot kaptunk egy kedves barátunktól, ő fogta még a nyáron. Férjem, Ivan mondta, hogy a fagyasztott egy picit jobb is, mint a friss polip, mert a friss rágósabb, sokkal több idő kell az elkészítéséhez. Természetesen Ivan készítette el ezt a finomságot, amire azt mondtam, hogy életemben ilyen finomat nem ettem még. És tényleg.. Nagyon finom, aki nem kóstolta és lehetősége van kipróbálni, csak ajánlani tudom..

Régebben Ivan búvárkodott rendszeresen - mesterbúvar, és mesélte, hogy pl. polipot is szinte heti szinten ettek akkoriban otthon. A legnagyobb fogása 8 kg-os polip volt. Tudni kell, hogy rengeteg vizet kienged a polip, igy csalóka egy picit mikor vesszük, mert abból jóval kisebb lesz mire elkészül, mint ahogy látható is a fenti képek között, hogy mekkora volt, mikor beletettük az edénybe és a végén mennyire "összement".

HOZZÁVALÓK

polip

Bors
Origánó
Oliva olaj
Babérlevel
Krumpli
Rozmaring (ha van)

ELKÉSZÍTÉSE

Beletesszük egy edénybe minden nélkül a polipot és lassú tűzön megvárjuk, amíg "kiengedi" a vizet. Fele vagy kisebb lesz. Beletesszük a krumplit és a fűszereket, oliva olajjal meglocsoljuk. Kb. 1 kg-os poliphoz 1 óra, talán egy picivel több kell, hogy elkészüljön. Folyamatosan figyeljük a vizet, azt pótoljuk. Akkor lesz jó, ha a villát a polipba szúrva az könnyedén kijön belőle.



A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések