HAMIS FÁNK - OLAJBAN SÜLT LEVELES TÉSZTA
HAMIS FÁNK - OLAJBAN SÜLT LEVELES TÉSZTA
Nagyon finom édességet hoztam, ami pár perces munkát igényel csak. Hamis fánk, mert leveles tésztából készültek a fánkok és igazság szerint ne számítson senki a pihe puha hagyományos fánkra.. Finom cukros, fahéjas ropogós fánkról van szó, ami nálunk - főleg az 5 éves fiamnál nagy sikert aratott.
Ez egy tényleg seperc alatt elkészíthető édesség, fajéjas cukor helyett akár bevonhatjuk cukormázzal is a fánkokat, úgy is finom..
HOZZÁVALÓK
leveles tészta
cukor, fahéj, vaniliás cukor
olaj (min.fél liter)
fahéj
HOZZÁVALÓK
leveles tészta
cukor, fahéj, vaniliás cukor
olaj (min.fél liter)
fahéj
ELKÉSZÍTÉSE
Felteszünk olajat melegedni, addig kinyújtjuk a leveles tésztát. Kiszaggatjuk a fánkokat, majd forró olajban kisütjük. A fánkoknak úszniuk kell az olajban, tehát edénytől függően annyi olajat használjunk. Ezután papírszalvétára szedjük az aranybarna fánkokat, picit felitatjuk az olajat róla, majd még melegen beleforgatjuk cukros-fahéjas-vaniliás cukorba. Nyami..
A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: