HAMIS FÁNK - OLAJBAN SÜLT LEVELES TÉSZTA


HAMIS FÁNK - OLAJBAN SÜLT LEVELES TÉSZTA






Nagyon finom édességet hoztam, ami pár perces munkát igényel csak. Hamis fánk, mert leveles tésztából készültek a fánkok és igazság szerint ne számítson senki a pihe puha hagyományos fánkra.. Finom cukros, fahéjas ropogós fánkról van szó, ami nálunk - főleg az 5 éves fiamnál nagy sikert aratott.

Ez egy tényleg seperc alatt elkészíthető édesség, fajéjas cukor helyett akár bevonhatjuk cukormázzal is a fánkokat, úgy is finom..



HOZZÁVALÓK

leveles tészta
cukor, fahéj, vaniliás cukor
olaj (min.fél liter)
fahéj

ELKÉSZÍTÉSE

Felteszünk olajat melegedni, addig kinyújtjuk a leveles tésztát. Kiszaggatjuk a fánkokat, majd forró olajban kisütjük. A fánkoknak úszniuk kell az olajban, tehát edénytől függően annyi olajat használjunk. Ezután papírszalvétára szedjük az aranybarna fánkokat, picit felitatjuk az olajat róla, majd még melegen beleforgatjuk cukros-fahéjas-vaniliás cukorba. Nyami..


A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések