KUKORICALISZTES KENYÉR

KUKORICALISZTES KENYÉR






Elkészült a finom kukoricalisztes kenyerünk.. A múltkor 10 (vagy 12?) zsemlét formáztam a tésztájából, ami annyira ízlett a fiúknak, hogy ismét ezt kellett sütnöm..



HOZZÁVALÓK
400 gr liszt, 
200 gr kukorica liszt, 
2,5 dkg élesztő, 
1 sütőpor, 
1 kk só, 
1 kk cukor, 
1 dl oliva olaj (sima napraforgó olaj is jó), 
350-400 ml tej vagy viz


ELKÉSZÍTÉSE 

  1. felfuttatjuk a langyos cukros tejben az élesztőt, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük majd alaposan meggyúrjuk a tésztát. 
  2. Duplájára kelesztjük, majd megint átgyúrtjuk, formázzuk. A formázott kenyeret a tepsire tesszük és ismét kelesztjük. Ezután 180 fokon, gőzben megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, kenjük át vízzel.


A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések