KUKORICALISZTES KENYÉR
KUKORICALISZTES KENYÉR
Elkészült a finom kukoricalisztes kenyerünk.. A múltkor 10 (vagy 12?) zsemlét formáztam a tésztájából, ami annyira ízlett a fiúknak, hogy ismét ezt kellett sütnöm..
HOZZÁVALÓK
400 gr liszt,
200 gr kukorica liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 sütőpor,
1 kk só,
1 kk cukor,
1 dl oliva olaj (sima napraforgó olaj is jó),
350-400 ml tej vagy viz
ELKÉSZÍTÉSE
- felfuttatjuk a langyos cukros tejben az élesztőt, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük majd alaposan meggyúrjuk a tésztát.
- Duplájára kelesztjük, majd megint átgyúrtjuk, formázzuk. A formázott kenyeret a tepsire tesszük és ismét kelesztjük. Ezután 180 fokon, gőzben megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, kenjük át vízzel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: