SAJTOS ROLÓ

SAJTOS ROLÓ



Húsvétra készítettem ezeket a finom sajtos rolókat. Már nagyon régen szemezgettem a recepttel, aztán nagyszerű alkalom nyílt húsvét gyanánt az elkészítsére. Hűtőbe téve jópár órára jön elő az igazi íze a rolóknak.

Ha valaki jobban szereti rolóból az édeset, akkor ajánlom a habroló receptemet.



HOZZÁVALÓK


1 csomag leveles tészta (500 g)

A töltelékhez:

2 dl tej
1 db tojássárgája
2 ek liszt

5 dkg vaj
10 dkg tejszínes sajt
10 dkg reszelt  sajt

A rolók végére 10 dkg reszelt sajt


ELKÉSZÍTÉSE

  1. Szerencsére nekem van rolóhoz formám, de h valaki nem rendelkezik ezzel, kkor  neten sok jó ötletet lehet találni, hogyan helyettesítsük ezt otthon. A rolókat lekentem olajjal majd a leveles tésztából kb 1 cm-es csíkokat vágunk, és a rolóra tekerjük úgy, hogy kicsit fedje egymást minden sor.  200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a hengerekről, és tálcára tesszük. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.
  2. A tejet elkeverjük a tojássárgájával, a liszttel és a sóval. Felfőzzük, majd kihűtjük, és a vajjal és a sajtokkal krémesre keverjük. Habzsákba töltjük, majd a rolókat mindkét oldalról betöltötjük. A végekre is nyomunk a krémből, majd reszelt sajtba mártjuk. Ezután hűtőbe tesszük pár órára hogy összeérjenek az ízek.





A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések