SAJTOS ROLÓ
SAJTOS ROLÓ
Húsvétra készítettem ezeket a finom sajtos rolókat. Már nagyon régen szemezgettem a recepttel, aztán nagyszerű alkalom nyílt húsvét gyanánt az elkészítsére. Hűtőbe téve jópár órára jön elő az igazi íze a rolóknak.
Ha valaki jobban szereti rolóból az édeset, akkor ajánlom a habroló receptemet.
HOZZÁVALÓK
1 csomag leveles tészta (500 g)
A töltelékhez:
2 dl tej
1 db tojássárgája
2 ek liszt
só
5 dkg vaj
10 dkg tejszínes sajt
10 dkg reszelt sajt
A rolók végére 10 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉSE
- Szerencsére nekem van rolóhoz formám, de h valaki nem rendelkezik ezzel, kkor neten sok jó ötletet lehet találni, hogyan helyettesítsük ezt otthon. A rolókat lekentem olajjal majd a leveles tésztából kb 1 cm-es csíkokat vágunk, és a rolóra tekerjük úgy, hogy kicsit fedje egymást minden sor. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a hengerekről, és tálcára tesszük. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.
- A tejet elkeverjük a tojássárgájával, a liszttel és a sóval. Felfőzzük, majd kihűtjük, és a vajjal és a sajtokkal krémesre keverjük. Habzsákba töltjük, majd a rolókat mindkét oldalról betöltötjük. A végekre is nyomunk a krémből, majd reszelt sajtba mártjuk. Ezután hűtőbe tesszük pár órára hogy összeérjenek az ízek.
A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: