ALMÁS PUDINGOS KEKSZES SÜTI
ALMÁS PUDINGOS KEKSZES SÜTI
20 dkg keksz
2 vaniliás puding
6 dl tej
4-5 ek cukor (puding leírása szerint)
5 dkg margarin
2 tojás sárgája (elhagyható)
4-5 közepes méretű alma
4 ek cukor
5 dkg margarin
fahéj
min 2 dl tejföl
cukor ízlés szerint
ELKÉSZTÉSE
- A puding port, egy kis tejet, cukrot és a tojás sárgáját egy edényben alaposan elkeverjük. Közben feltesszük a maradék tejet főni. Amikor a tej kezd forrni, akkor a pudingos tejet belekeverjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
- A megpucolt almákat lereszeljük, fahéjjal meghintjük. Közben feltesszük az 5 dkg margarint a cukorral melegedni és amikor a margarin elolvadt, rátesszük az almát és megpároljuk.
- Egy kisméretű tepisbe beletesszük a kekszet, erre jön a puding, maj az alma. Erre megint keksz, puding alma jön. A tetejére keksz és a cukorral kikevert tejföl fedi be. Hűtőbe tesszük pár óra hosszára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: