Fank
FÁNK
A gyerekek fánkot kértek valamelyik nap, így készítettem csokival töltöttet, lekvárosat és csak sima porcukrosat.Nagyon egyszerű, finom ez a recept, jánlom sok szeretettel kipróbálásra.
HOZZÁVALÓK
50 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
3 dl tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
7,5 dkg margarin
ELKÉSZÍTÉSE
Felfuttattam az élesztőt a cukros meleg tejben. A többi hozzávalóval összekeverjük. Pihentetjük, amig duplájára nem kel, majd megint gyúrjuk, kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra. Szaggatjuk és megint várunk, hogy keljen kb 15 percet. Közben melegítsük fel az olajat egy magasabb falú edényben és süssük meg. Többször fordítsuk meg miközben sül.
Csokipudingot 4 dl tejben felfőztem és azt töltöttem pár fánkba, de készült lekváros és sima porcukros is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: