Fank

FÁNK




A gyerekek fánkot kértek valamelyik nap, így készítettem csokival töltöttet, lekvárosat és csak sima porcukrosat.Nagyon egyszerű, finom ez a recept, jánlom sok szeretettel kipróbálásra.


HOZZÁVALÓK

50 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
3 dl tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
7,5 dkg margarin


ELKÉSZÍTÉSE


Felfuttattam az élesztőt a cukros meleg tejben. A többi hozzávalóval összekeverjük. Pihentetjük, amig duplájára nem kel, majd megint gyúrjuk, kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra. Szaggatjuk és megint várunk, hogy keljen kb 15 percet. Közben melegítsük fel az olajat egy magasabb falú edényben és süssük meg. Többször fordítsuk meg miközben sül.
Csokipudingot 4 dl tejben felfőztem és azt töltöttem pár fánkba, de készült lekváros és sima porcukros is.




Recept: innen

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések