MÉZESKALÁCS SZENTJÁNOSKENYÉRBŐL

MÉZESKALÁCS 

SZENTJÁNOSKENYÉRBŐL








Mézeskalács szentjánoskenyérből. Ez a recept a kotanyi fűszerkeveréken található. Magyarországon ilyennel még nem találkoztam , de itt évek óta ezt a fűszerkeveréket veszem, igaz hagyományos mézeskalács készül mindig vele. Szentjánoskenyeret nem olyan régen használok, mert eléggé jellegzetes ize van, amit nem mindenki szeret. Dió helyett lehet használni, pl én eddig almával kombinálva készítettem rétest belőle.


500 gr szentjánoskenyér
125 gr cukor
125 gr méz
3 tojás
3 kk szódabikarbóna
2 kanál mézeskalács fűszerkeverék


Ezt összekeverjük majd ha összeállt kiszaggatjuk vagy kis golyókat formázunk és megnyomjuk a tetejét a tenyerünkkel. Ezt követően kisütjük.

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések