MÉZESKALÁCS SZENTJÁNOSKENYÉRBŐL
MÉZESKALÁCS
SZENTJÁNOSKENYÉRBŐL
Mézeskalács szentjánoskenyérből. Ez a recept a kotanyi fűszerkeveréken található. Magyarországon ilyennel még nem találkoztam , de itt évek óta ezt a fűszerkeveréket veszem, igaz hagyományos mézeskalács készül mindig vele. Szentjánoskenyeret nem olyan régen használok, mert eléggé jellegzetes ize van, amit nem mindenki szeret. Dió helyett lehet használni, pl én eddig almával kombinálva készítettem rétest belőle.
500 gr szentjánoskenyér
125 gr cukor
125 gr méz
3 tojás
3 kk szódabikarbóna
2 kanál mézeskalács fűszerkeverék
Ezt összekeverjük majd ha összeállt kiszaggatjuk vagy kis golyókat formázunk és megnyomjuk a tetejét a tenyerünkkel. Ezt követően kisütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ide írhatod az üzenetedet: