BRUDET TONHALBÓL

BRUDET TONHALBÓL






A Brudet egy hal paprikás szerű étel itt Dalmáciában és egyéb Adria tengeri olasz és horvát városokban, Nagyon finom étel és szálka nélküli halból - tonhal, kardhal - a legfinomabb.. 

Természetesen bármilyen halból elkészíthető ez a finomság, nekünk most tonhalból volt szerencsénk elkészíteni. Nagyon szálkás halból azért ne próbálkozzunk, mert elveszi az élvezeti értékét az ételnek...



Hogyan készül?

A haldarabokat lisztbe forgatjuk és átsütjük minkét oldalát. Olajon megpiritjuk a nagyon apróra vágott hagymát , fokhagymát és petrezselymet. Erre ráöntjük a héj néküli paradicsom konzervet apróra vágva (2őt használtunk).Só, bors, oregánóval ízesítjük. (Ez az alap). Kb 2-3 perc főzés után beletesszük az elősütött halakat. . Max félóráig főzzük és készen is vagyunk..




















A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések