KRÉMES

KRÉMES



Kaptam nagyon nagyon sok tojást (kb.100 darab) a nagynénémtől - tanyasi tojásokat, aminek olyan szép a sárgája, hogy festeni sem lehetne szebbet.. :) Emiatt valami olyan sütit kerestem, amihez sok tojást kell felhasználni. Ez a gyorsan elkészíthető krémes megérte a próbát, mutatós és finom édesség lett belőle.

Eredetileg tejszínhab is kellene a tetejére, de azt most lehagytam róla, de így is finom, nagyon etetős krémes süti lesz belőle.


HOZZÁVALÓK

A tésztához

7 db tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
13 ek víz

A krémhez

7 db tojásfehérje
9 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
  2. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
  3. A pudingot megfőzzük, majd a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  4. Még forrón összekeverjük a pudingot a habbal és a tészta tetejére kenjük.
  5. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.


Az eredeti recept innen.



Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések