Joghurtos csavart kifli

JOGHURTOS CSAVART KIFLI



HOZZÁVALÓK

2 dl tej
3 dkg élesztő
1/2 ek cukor
50 dkg liszt
1 kk só
2 dl joghurt
1 ek olíva olaj
egy kis tej a kiiflik lekenéséhez

ELKÉSZÍTÉSE

  1.  A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk és meleg/langyos helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.
  2. Ha megkelt, akkor mégegyszer átdolgozzuk a tésztát, majd vágjuk 16 részre. Ezeket egyesével vékoony rúddá sodorjuk. Két rudat megfogunk  "összefonjuk" őket, ha lehet minél szorossabban. Egy kicsit a fonatokon alakítunk, úgy hogy kiflit formázzanak.
  3. Így tesszük őket a tepsire - ebből így 8 db kiflink lesz és amíg bemelegszik a sütő 180 fokra, még egyszer kelni hagyjuk őket.
  4. Lekenjük tejjel, majd aranybarnára sütjük őket.

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések